Búzarost
Megfigyelések szerint azok a népcsoportok, akik sok teljes kiőrlésű gabonát és zöldséget esznek, ritkábban szenvednek emésztőrendszeri betegségekben. Ezzel szemben a finomított, rostszegény, de szénhidrátban gazdag élelmiszert fogyasztó emberek között sok civilizációs betegség alakult ki (magas vérnyomás, cukorbetegség, elhízás, emésztőszervi betegségek). Különösen érinti ez azokat az embereket, akik mozgásszegény életmódot élnek vagy fekvő betegek. Az élelmi rostok elősegítik a normál bélműködést, annak megfelelő ritmusát, és hozzájárulnak a teltségérzet kialakulásához. Az élelmi rostok, az egészséges táplálkozás részeként hozzájárulhatnak a szív és keringésirend- szer egészségének megőrzéséhez. (OÉTI ajánlás az 1924/2006/EK rendelet alapján).
Napjaink "modern", finomított ételei és életvitelünk miatt az orvosok által ajánlott napi rost-mennyiség helyett lényegesen kevesebbet fogyasztunk. Szervezetünk egészséges működése érdekében a hiányzó napi mennyiséget a természetes, tartósítószer és adalékmentes rostokkal pótolhatjuk. Rendszeres fogyasztása különösen ajánlott fogyókúrázóknak, tisztító kúrákhoz, cukor- betegeknek, sportolóknak, az emésztőrendszer működésének szabályozására, betegségek megelőzésére és mindenkinek, akinek fontos szervezete egészségének megóvása.
Kérjük, a napi ajánlott mennyiséget tartsa be! Ne feledjen elegendő mennyiségű folyadékot inni!